Kender du Lille Petra stolen - en dansk designklassiker fra 1938

Navnet siger det hele – for en klassisk designstol, der hedder Lille Petra, kan næsten kun være sød og god oplevelse. Og det er Lille Petra også.

Det er en lille lænestol eller loungestol med et design ud over det sædvanlige. Stolen omfavner dig nærmest, når du sætter dig i den, og den bløde polstring gør, at den er utroligt hyggelig og behagelig at sidde i. Stolen fås i forskellige udgaver bl.a med uldbetræk i klassiske, dæmpede farver.

Vil du have noget, der er ekstra blødt og lækkert – og som passer perfekt ind i en moderne nordisk indretningsstil, kan du vælge at købe Lille Petra beklædt med tykt blødt lammeskind i farverne lys eller dyb valnød.

Smuk, fleksibel og anvendelig

Stolen har en smuk og organisk form og en uovertruffen siddekomfort. Stolens lille størrelse gør ydermere den til den perfekte loungestol – evt. sammen med en søsterstol, så der skabes en hyggelig lille oase, hvor der kan drikkes kaffe, tales eller læses.

Stolen egner sig ligeledes godt i et soveværelse, på en repos med et lille bord ved siden af – eller på småbørnsværelset, hvor stolen kun tager lidt plads op, men samtidig giver dig et dejligt og fredfyldt sted at sidde, når den lille skal trøstes i løbet af natten.

Er du allerede blevet lidt lun på den moderne designklassiker? Så kan du købe lænestolen Lille Petra hos Andlight.dk

Arkitekt Viggo Boesen og Lille Petra

Stolen, Lille Petra, er designet i 1938 af den danske møbelarkitekt Viggo Boesen, og faktisk er den lille, smukke lænestol opkaldt efter hans svigermor.

Viggo Boesen (1907-1985) var en dansk designer og arkitekt, som var med til at introducere villastilen Funkis i Danmark i 1930’erne og 1940’erne. Som møbelarkitekt arbejdede Boesen meget med flettede møbler i rattan og med polstrede møbler, som lænestole og sofaer.

Han lagde vægt på, at møblerne skulle have et organisk flow, og at de skulle være smidige og omfavne kroppen, når man sad i dem. Samtidig skulle Boesens møbler være smukke og behagelige at se på – og solide og holdbare på samme tid.

Nutidens Lille Petra

Den moderne udgave af Lille Petra produceres af den danske virksomhed &Tradition, og stolens fine design og lækre udformning holder lige så godt i en moderne bolig, som den gjorde i et funkishjem i 1930'erne og 1940'erne.

Stolens enorme popularitet i dag skyldes ikke mindst, at den passer godt ind i mange forskellige boligindretninger. Uanset om du er til boheme-looket, det urbane look, det minimalistiske eller det nordiske look, så bidrager Lille Petra med det tvist og det udtryk, som kun en ægte designklassiker formår at give.

Lille Petra stol og skammel

Siddekomforten er i centrum i denne stol, lige fra armlænenes polstring til detaljerne i sædet – og vælger du at sætte &Traditions lille puf eller skammel til, så får du både en smuk helhed og et helt unikt hyggehjørne, hvor du kan smække fødderne op og bare nyde fornemmelsen af at sidde godt.

Lille Petra fås med ben i eg eller valnød og med betræk i fåreskind, Hallingdal eller Karakorum, så du kan finde den udgave, der passer perfekt ind i dit hjem og din boligindretning.

Du skal dog være opmærksom på, at det er en kompakt og relativt lav lænestol, og derfor vil meget høje personer måske finde, at den er for lav i ryggen.

Tips til indretning med møbelklassikere

Lille Petra er som sagt utroligt nem at bruge i indretningen, fordi der her er tale om en kompakt og dyb lænestol, der ikke tager ret meget plads, men der alligevel et par tips, du med fordel kan følge, hvis du vil være sikker på, at din nye lænestol kommer helt til sin ret.

Giv plads til dit smukke møbel

Lille Petra er en funktionel og robust stol, der bare skriger på at blive brugt. Men stolen er også et stykke anerkendt, dansk design, som fortjener at blive set. Sørg derfor for, at der er god plads omkring stolen, så den får lov at komme til sin ret.

Ryd ud i nips, reoler eller andet, der kan skabe larm rent visuelt i umiddelbar nærhed af stolen – og lad stolen tale for sig selv.

Leg med farver og detaljerne

Vil du gerne understrege det hyggelige look, kan du sætte en blød pude eller en plaid til i udvalgte farver, der understreger det organiske udtryk i stolen.

Du kan også vælge at give en enkelt markant farveklat til din stol eller dine stole med en lille pude i en kontrastfarve – og ellers kan et gulvtæppe i en god farve give en smule kant og samle indretningen omkring dine nye stole.

Kast også gerne et grundigt blik på dine vægge, hvordan spiller billeder og udsmykning sammen med møblerne i forhold til farver og stil? Måske er det tid til lidt fornyelse der – ellers prøv at flytte lidt rundt på dine billeder, malerier og yndlingsbrugskunst – ofte kan få ændringer og omrokeringer give et helt nyt og friskt udtryk til din boligindretning.

Menu
Top